25 maart 2010

biscuitgateDouglas Alexander. Onthou die naam. Van beroep Labours verkiezingsstrateeg. Maar in het nieuws omdat hij met gemak de meeste punten binnenhaalde met het beantwoorden van de vraag van deze verkiezingscampagne. Wat, vroegen ze bij mumsnet (website voor ouders, een miljoen gebruikers) is je lievelingskoekje?

Eind vorig jaar hadden ze Gordon Brown hetzelfde gevraagd. Twaalf keer in feite. Het resultaat was chaotisch gesnuif en gestotter. En een uur later een wanhopige tweet met: 'als er maar chocola op zit'. De yummie mummies van Middle England waren niet onder de indruk. Het bewees weer eens dat Gordo niet op menselijk niveau kon communiceren. Conservatieve lijsttrekker David Cameron deed het beter. Tarwekoekjes, als ik me goed herinner. Stoer, mannelijk, eenvoudig maar niet volks.

Totdat het de beurt van Alexander was. 'Vreselijk om toe te geven en niet erg patriottisch, maar ik ben gek op chocolade Leibniz; een stuk chocola dat net doet alsof het een koekje is', zei hij. 'Ik vind de pure lekkerder dan die met melkchocolade en hoop natuurlijk wel dat ze snel Fairtrade worden'. Perfecte samenvatting, oeverloos zelfvertrouwen. Een antwoord dat staat. CocoPrince, iemand?