5 maart 2010

Vacature

Niet 's werelds fijnste baan, maar iemand moet het doen. Chauffeur zijn van Naomi Campbell. De laatste stapte op toen het Britse supermodel hem er zo hard van langs gaf dat hij de berm opzocht en de politie belde. Tegen de tijd dat New York's finest gearriveerd waren, was Naomi gevlogen.

Nou was de chauffeur niet de eerste wiens relatie met Campbell lelijk afliep. Het supermodel heeft in het verleden legio ondergeschikten van zich afgeslagen. Ze zou op een vrouw zijn afgestapt 'alsof ze Mike Tyson was', toen die op een feest dezelfde jurk aan bleek te hebben. Ze bewerkte tenminste twee persoonlijke assistentes met telefoons, sloeg er een in het gezicht, moest in 2006 voorkomen omdat ze een ander bedreigd had en kreeg in 2007 een taakstraf na haar huishoudster een gat in het hoofd geslagen te hebben met een met kristallen ingelegde gsm.

Maar gelukkkig is er tenminste een iemand die van haar houdt. Sarah Brown, vrouw van , noemt Campbell in Harpers Bazaar een '21ste eeuwse heldin'. 'De Naomi Campbell waar ik van gehoord had was mooi, succesvol, altijd te laat, een beetje angstaanjagend, zelfs een beetje out of control', legde de vrouw van de Britse premier uit. 'De Naomi Campbell die ik ontmoette was zeker mooi, maar ook oprecht, direct en ongeduldig op een goeie manier'. Sarah Brown ronselde Campbell voor haar goede doelen. Als echtgenote van politieke kooivechter Gordon is Sarah mensen met driftbuien en losse handjes gewend.